Оригинальный текст и слова песни Tesko mi e tesko:

Таму, таму каде што никој не ме знае ниту препознава,
таму ќе барам да ми биде мое ново дома
како она, како она некогаш,
но никој не знае и никој не може
да свати барем еден дел од се што минало и поминало…

Тешко ми е тешко, толку многу тешко,
за се што си оди, не запира, боли.
Тешко ми е тешко, толку многу тешко,
за се она знај, за се што си има свој крај.

Немам, немам ништо повеќе да ви кажам јас,
зошто кога река тече, таа тече бесшумно и немо без глас,
а јас река сум, што се излива од две страни
а никакви трагови не остава, таква сум ви јас…

Тешко ми е тешко, толку многу тешко,
за се што си оди, не запира, боли.
Тешко ми е тешко, толку многу тешко,
за се она знај, за се што си има свој крај.

И ќе ме моли, ќе ме моли ова небо
за прошка еден ден,
а јас простувам многу лесно
зошто, тешко ми е тешко…

Перевод на русский или английский язык текста песни — Tesko mi e tesko исполнителя Kaliopi:

Tama, Tama Kade INTO nikoј not less znae Neetu prepoznava,
Tamu ќe bars of bidets yes my new home
kako she kako it nekogash,
but not nikoј znae and nikoј not Mauger
Yes Swati barem Eden Affairs od lo INTO Mina and remember …

Teshko of e teshko, confused many teshko,
for behold INTO B Odie, without locking, pain.
Teshko of e teshko, confused many teshko,
for behold it znaј for behold INTO B Lima svoј kraј.

Nemam, Nemam Nisht poveќe yes vie kazham јas,
zoshto Koga River Techa, Taa Techa silent and mute, without a voice,
and јas river sum INTO spout se od the two countries
and nikakvi tragovi have left, taqwa sum јas vie …

Teshko of e teshko, confused many teshko,
for behold INTO B Odie, without locking, pain.
Teshko of e teshko, confused many teshko,
for behold it znaј for behold INTO B Lima svoј kraј.

And ќe IU moth, moths ќe IU Peninsula sky
Proshka den of Eden,
and many forest јas prostuvam
zoshto, teshko teshko of e …

Если нашли опечатку в тексте или переводе песни Tesko mi e tesko, просим сообщить об этом в комментариях.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.